A crescut numărul mediilor de 10 la Evaluarea Naţională în Bistrița-Năsăud, în urma contestaţiilor

Ministerul Educaţiei a publicat joi, 30 iunie, rezultatele finale obţinute de elevii de clasa a VIII-a la examenul naţional de Evaluare Naţională desfășurat în perioada 14 – 17 iunie. În judeţul Bistrița-Năsăud, în urma contestaţiilor, numărul mediilor de 10 a crescut de la două la trei.

Astfel, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa a obţinut media 10, după ce a contestat nota la disciplina Limba şi literatura română. În urma recorectării lucrării, nota a fost majorată de la 9,85 la 10.

În ceea ce priveşte procentul mediilor mai mari de 5 la examenul de Evaluare Națională, după contestații, acesta este de 81,7%.

La examenul de Evaluare Națională din perioada 14 – 17 iunie 2022 s-au înscris un număr de 2.512 elevi din Bistrița-Năsăud, dar 104 dintre aceștia au absentat de la una sau chiar de la ambele probe ale examenului. După afișarea primelor rezultate, la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud au fost depuse aproximativ 190 de contestații, majoritatea la Limba și literatura română.