A folosit certificatul digital COVID al prietenului său pentru a intra într-o sală de jocuri de noroc și s-a ales cu dosar penal

Un bărbat din Leșu s-a ales cu dosar penal după ce a prezentat un certificat digital care nu îi aparținea pentru a putea intra într-o sală de jocuri de noroc, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Piatra-Fântânele aflați într-o acțiune punctuală de verificare a respectării accesului în interiorul unor localuri publice sau săli de jocuri de noroc pe baza certificatului digital european COVID, au depistat la acest sfârșit de săptămână un bărbat de 50 de ani din Leșu care a prezentat un certificat digital COVID care nu îi aparținea. În momentul legitimării, au constatat că datele din cartea de identitate nu erau aceleași cu cele din certificatul digital, acesta folosindu-se de certificatul de vaccinare al unui prieten. Pe numele bărbatului au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de fals privind identitatea (art. 327 Cod Penal), care au fost predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Bistrița-Năsăud.

Pentru limitarea răspândirii virusului SARS COV-2 și protejarea populației, jandarmii au continuat acțiunile executate pe această linie. Au fost executate verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, gări, autogări, piețe, terase, cafenele, săli de jocuri, stații de carburant și altele, fiind verificat certificatul digital COVID în locațiile în care acesta este necesar.

În timpul controalelor, jandarmii din Bistrița au depistat și un tânăr de 25 de ani care se afla în spațiul public deși acesta trebuia să se afle la adresa de domiciliu, el fiind plasat în carantină. Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.