A încetat din viață un cetățean de onoare al orașului Năsăud

Un cetățean de onoare al orașului Năsăud, care a fost primul director al Întreprinderii de Prelucrare a Maselor Plastice, a încetat din viață.

Anunțul privind decesul inginerului Ioan Eugen Moldovan a fost făcut de Primăria Năsăud, care a transmis un mesaj de condoleanțe:

”Cu tristețe am aflat vestea trecerii în neființă a celui care a fost primul director al Întreprinderii de Prelucrare a Maselor Plastice (I.P.M P.) Năsăud, dl inginer Ioan Eugen Moldovan. Născut la Chiraleș în 25 noiembrie 1944 și pasionat de chimie încă din gimnaziu, a ales să urmeze cursurile Liceului „George Coșbuc” din Năsăud iar apoi pe cele ale Facultății de Chimie Industrială din Iași. După 8 ani petrecuți la Combinatul Chimic din orașul Victoria, a preluat de la zero construcția unei noi întreprinderi la Năsăud, reușind, printr-o bună organizare, să aducă fabrica la apogeu, produsele de aici ajungând în peste 20 de țări din întreaga lume. A fost un cetățean implicat în viața comunității năsăudene, contribuind la investiții importante pentru oraș: aducțiunea de apă, amenajări împotriva inundațiilor la râul Someș, Valea Caselor și Valea Podului, ridicarea Capelei mortuare, construirea sălii de sport din curtea Clubului elevilor. S-au înființat echipa de judo fete și echipa de fotbal Chimia Năsăud, ambele sponsorizate de I. P. M. P. In anul 2009 i-a fost acordat titlul de Cetățean de onoare al orașului Năsăud, pentru importanta contribuție la dezvoltarea și modernizarea acestuia. Transmitem sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a transmis Primăria Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!