Absolvenții promoției 2023 se pot înregistra la AJOFM pentru a beneficia de o serie de facilități

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud reaminteşte absolvenţilor de învățământ din promoţia 2023 că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de serviciile prevăzute de lege, cu scopul integrării pe piaţa muncii.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor.

Ca urmare a înregistrării în evidențele agenției, absolvenţii pot beneficia de: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, cursuri de formare profesională, prima de inserție pentru absolvenţii care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni şi prime de mobilitate.

Totodată, pentru a veni în sprijinul integrării pe piaţa muncii a absolvenţilor de învățământ înregistraţi în evidenţele AJOFM Bistriţa-Năsăud, în luna octombrie se va organiza “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Până la această dată, în evidenţele instituţiei s-au înregistrat 162 de absolvenţi promoţia 2023, din care: 65 la Bistriţa, 78 la Năsăud şi 19 la Beclean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!