FOTO: Accident grav, cu un mort și șapte răniți, la Petriș; a fost activat planul roşu de intervenţie

Un accident rutier în care au fost implicate mai multe persoane s-a produs marți după-amiaza în localitatea Petriș, comuna Cetate, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. UPDATE: Accidentul s-a soldat cu decesul unui adolescent și rănirea altor șapte tineri.

”Din primele informații, în accidentul rutier sunt implicate 8 persoane, dintre care 6 sunt copii. Un adult este inconștient. La caz au fost direcționate două echipaje SMURD (terapia intensivă mobilă și un echipaj de prim ajutor), autospecială de transport victime multiple, un echipaj de descarcerare și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost activat planul roșu de intervenție.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1

Accidentul s-a soldat cu decesul unui adolescent și rănirea altor șapte tineri.

”Echipajele de intervenție au găsit la locul solicitării 9 persoane dintre care 8 au fost implicate în accidentul rutier soldat, din păcate, cu decesul unui tânăr în vârstă de aproximativ 17 ani, găsit cu leziuni incompatibile cu viața.

Celelalte persoane implicate în accidentul rutier au fost preluate de echipajele medicale, stabilizate și evacuate la UPU SMURD Bistrița, după cum urmează:

  • echipajul de terapie intensivă mobilă – o victimă în vârstă de aproximativ 17 ani, cod roșu;
  • un echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud – o victimă de sex masculin, 17 ani, cod galben;
  • echipaj de prim ajutor SMURD – o victimă, sex feminin, în vârstă de 17 ani, cod galben;
  • autospeciala de transport victime multiple – două victime sex masculin, 17 ani, cod verde; o victimă, sex masculin, 19 ani, cod verde, respectiv o victimă, sex masculin cod galben.

A noua persoană găsită la locul accidentului a fost persoana care a acordat primul ajutor victimelor, respectiv a solicitat intervenția echipajelor de specialitate.

ISU Bistrița-Năsăud a pus la dispoziție un microbuz pentru transportul de la UPU SMURD Bistrița la locul accidentului a personalului unității medicale: 3 medici și 2 asistenți medicali”, a mai transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Planul Roșu de Intervenție pentru județul Bistrița-Năsăud a fost dezactivat la ora 21.35.

ACTUALIZARE 2

În această seară, echipaje din cadrul Serviciului Rutier și Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit la un accident, produs pe raza localității Petriș. Din primele date, un autoturism care circula pe un drum de exploatare forestieră care face legătura între Petriș și Dealul Negru, condus de un tânăr de 16 ani din Bistrița, s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din nefericire, accidentul s-a soldat cu decesul tânărului de 16 ani și rănirea altor șapte persoane care se aflau în autoturism. Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a transmis și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 3

Cele șapte victime ale accidentului rutier au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița și se află sub supraveghere medicală.

În urma accidentului rutier petrecut în localitatea Petriș, la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost aduși șapte tineri (cu vârste de 17 ani, respectiv 18 ani), prezentând multiple traumatisme. În acest moment, pacienții sunt conștienți, cooperanți, stabili din punct de vedere hemodinamic și respirator și sunt în curs de stabilizare și investigare. La nivelul spitalului a fost activat Planul Alb de Cod Galben, a fost suplimentat personalul medical prin chemare de la domiciliu, astfel că pentru fiecare din cei șapte pacienți s-a constituit câte o echipă medicală care monitorizează cazul”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

ACTUALIZARE 4

Tânărul decedat în accidentul de la Petriș se numea Erik Ștefoi și era fiul familiei Lavinia și Gabi Ștefoi.

Pe paginile de pe rețele de socializare ale părinților tânărului au început să curgă mesaje de condoleanțe.

Gaby Ștefoi și Ștefoi Lavinia, cu inima plină de durere și compasiune, vreau să îmi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru pierderea suferită. Niciun părinte nu ar trebui să treacă prin durerea de a-și pierde copilul, și nu există cuvinte care să aline cu adevărat o astfel de rană. Erik Ștefoi a fost un elev minunat, pe care știți ca l-am admirat și l-am iubit foarte mult și invers. A lăsat în urmă amprente de neșters în inimile tuturor. Vreau să știți că nu sunteți singuri în această perioadă grea. Suntem alături de voi, cu gânduri de mângâiere și sprijin. Să ne amintim de Erik cu dragoste și respect, păstrând vie amintirea sa. Copil bun, mulțumesc pentru bucuria pe care mi-ai făcut-o! Te iubim! Fii iubit de îngeri!”, a transmis familiei Ștefoi interpreta Mădălina Oltean.

Am fost zguduit de vestea cumplitului accident în care și-a pierdut viața Erik, fiul lui Gabi și al Laviniei Ștefoi și în care alți tineri au avut de suferit multiple traumatisme. Sincere condoleanțe familiei îndurerate, Bunul Dumnezeu să le dea putere și să le aline suferința! Mă rog ca tinerii vătămați să se facă bine cât mai curând!”, a transmis și primarul Bistriței, Ioan Turc.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!