Acțiune a Poliției pe linie silvică. Oamenii legii au confiscat zeci de metri cubi de lemn și un autovehicul

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice, au acționat, la data de 20 martie, pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniul silvic, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean.

Astfel, au fost efectuate controale la două depozite de prelucrare și depozitare a materialului lemnos de pe Valea Someșului și au fost constatate nereguli pentru care au aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 13.000 de lei.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 88,5 metri cubi de material lemnos în valoare de 17.270 de lei.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au efectuat controale și în trafic, fiind oprit pentru verificări, pe Drumul Național 17, în Mureșenii Bârgăului, un ansamblu auto format din cap tractor și remorcă, încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor, a reieșit faptul că ansamblul auto era încărcat cu cantitatea de 33,49 metri cubi de lemn rotund și 13.53 metri cubi de cherestea, fără documente legale de proveniență. De asemenea, a fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de  39 de ani din Coșna, județul Suceava. Întreaga cantitate de material lemnos transportată fără documente legale a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat”, se arată în buletinul de presă al Poliției.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de transport de material lemnos fără documente de proveniență, infracțiune prevăzută și pedepsită de Codul Silvic. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!