Acțiuni ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, în orașele Bistrița și Năsăud

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat acțiuni în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și pentru prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au fost desfășurate marți, în intervalul orar 09.00-13.00, în orașele Năsăud și Bistrița.

În intervalul menționat, polițiștii au legitimat 14 persoane și au depistat șase elevi care absentau nemotivat de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. Totodată, au fost efectuate instructaje cu nouă agenți de pază din școli din Năsăud și Bistrița.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 200 lei, conform Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun și a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Totodată, polițiștii de la Siguranță Școlară și cei de la Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive la clase, cu elevii de la Liceul Economic din Năsăud și de la Liceul Tehnologic de Servicii din Bistrița. Temele abordate au fost prevenirea faptelor cu violență și riscurile asociate consumului de alcool și droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!