Acțiuni pentru siguranța elevilor, derulate de polițiști la Beclean, Năsăud și Lunca Ilvei

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au derulat pe parcursul zilei de joi, în orașele Beclean și Năsăud și în localitatea Lunca Ilvei, o serie de acțiuni pentru siguranța elevilor. 

Polițiștii au urmărit prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.

La Lunca Ilvei, în timpul controalelor efectuate în intervalul 09.00-14.00, polițiștii au legitimat 20 de persoane și au fost depistat doi elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor. De asemenea, polițiștii au efectuat 9 activități preventive la clasă, pe diverse teme, precum și instructaje cu 6 agenți de pază ai școlilor.

În orașele Beclean și Năsăud, polițiștii au desfășurat alte două acțiuni similare, fiind efectuate verificări în proximitatea unităților de învățământ, dar și în incita școlilor.

Astfel, în Beclean, în intervalul orar 11.00-13.00, polițiștii au efectuat verificări în incinta școlilor, dar și în 6 localuri publice din oraș și au legitimat 17 persoane. Au depistat 7 elevi care nu frecventau cursurile și au întocmit informări către conducerea școlilor unde aceștia învață.

În Năsăud, în intervalul orar 09.00-11.00, polițiștii au verificat 8 localuri publice, fiind depistați 4 elevi care absentau de la cursuri.

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit informări către conducerea școlilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *