Adolescent de 17 ani, bănuit că ar fi comis peste 20 de furturi din autoturisme

Un adolescent de 17 ani este bănuit că, în ultimul an şi jumătate, ar fi comis peste 20 de furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Bistriţa, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 39.000 de lei, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

La data de 16 august, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Investigaţii Criminale, a fost identificat un  minor de 17 ani care locuiește fără forme legale în Bistrița, bănuit de comiterea a 22 de furturi. Acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind arestat preventiv și cercetat într-un alt dosar instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în perioada 5 ianuarie 2022 – 7 iulie 2023, acesta ar fi pătruns în incinta a 22 de autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița, în unele cazuri profitând de faptul că portierele autoturismelor nu erau asigurate și ar fi sustras bunuri și bani. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la aproximativ 39.000 lei”, se precizează în comunicat.

Tânărul rămâne în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, iar polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.  

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în foarte multe dintre cazurile de furt din autoturism, instrumentate de poliţişti, s-a constatat că infractorii au profitat de faptul că proprietarii au lăsat portierele autoturismelor neasigurate, că au etalat la vedere genţi, poşete, laptopuri sau telefoane mobile.

În acest context, polițiștii fac o serie de recomandări proprietarilor de autoturisme:

  • acordați atenție locului ales pentru parcarea autoturismului. Acesta ar trebui să fie într-o zonă bine luminată pe timp de noapte;
  • păstrați-vă întotdeauna cheile (mai ales cele pentru mașinile dotate cu sistem Keyless), la loc sigur. Folosindu-se de cheile autoturismului, hoții își asigură succesul;
  • montați anvelopele pe autoturism folosind și prezoane antifurt;
  • în cazul spargerii autoturismului vă recomandăm să nu pătrundeți în interior până la  sosirea Poliției pentru a nu compromite eventualele urme lăsate de autori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!