Adolescentă din Bistrița, reținută de polițiști după ce ar fi înșelat zeci de persoane din mai multe județe. Cum opera

O tânără de doar 16 ani din municipiul Bistrița a fost reținută pentru 24 de ore de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, aceasta fiind bănuită că ar fi comis mai multe fapte de înșelăciune, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate de polițiști până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 19 decembrie 2023-19 ianuarie 2024, tânăra ar fi postat pe rețele sociale anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, cu prețuri de peste 1.000 de lei, pentru care solicita achitarea unor avansuri cuprinse între 200-300 de lei. După achitarea avansului, prin transfer bancar, persoanele interesate nu mai primeau produsele solicitate. Zece persoane din mai multe județe din țară au sesizat că au fost astfel înșelate, iar prejudiciul total, cauzat prin comiterea faptelor, a fost estimat ca fiind de 3.675 lei”, se arată în buletinul Poliției.

La data de 8 aprilie, polițiștii au efectuat percheziții în Bistrița, la locuința tinerei de 16 ani, bănuită de comiterea faptelor. Astfel, au fost descoperite și ridicate sume de bani, obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore, iar la data de 9 aprilie, a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!