AJOFM Bistrița-Năsăud: 14 persoane au absolvit un curs de calificare în meseria de maseur

Un număr de 14 persoane din județul Bistrița-Năsăud au dobândit o nouă calificare după ce au absolvit un curs de formare profesională organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În perioada septembrie 2023 – aprilie 2024, AJOFM Bistrița-Năsăud a organizat un curs de calificare în meseria de maseur.

Cursul s-a adresat persoanelor absolvente de învăţământ liceal, cu diplomă de bacalaureat, şi în programă au fost prevăzute 1.080 de ore de pregătire, din care pentru teorie au fost alocate 360 de ore, iar pentru practică 720 de ore. Cursul a durat 27 de săptămâni.

La acest program de formare profesională s-au înscris 16 persoane (şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM BN). Dintre cele 16 persoane înscrise, două s-au retras pe parcurs întrucât și-au găsit un loc de muncă. Celelalte 14 persoane au absolvit cursul.

Pe durata desfăşurării cursului, pregătirea teoretică şi practică a fost asigurată de către formator Pop Simion, terapeut în terapii complementare şi alternative.

La examenul de absolvire, proba teoretică a contat într-o lucrare scrisă, tip grilă, iar cea practică din executarea unui anumit tip de masaj, urmată de prezentarea şi argumentarea operaţiunii  efectuate.

Potrivit AJOFM Bistrița-Năsăud, printre competenţele pe care participanții le-au dobândit în cadrul cursului se numără planificarea şedinţelor de masaj, pregătirea cabinetului pentru masaj, aplicarea drenajului limfatic, aplicarea masajului reflexogen, aplicarea masajului somatic, aplicarea masajului terapeutic, autopregătirea în vederea efectuării masajelor, stabilirea tehnicilor şi formelor de masaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!