Amendă de 3.000 de lei pentru o persoană care a abandonat deșeuri în apropierea Hergheliei Beclean

Încă o persoană din Bistrița-Năsăud s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei după ce a abandonat deșeuri în natură.

Potrivit ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, a fost amendată o persoană din Beclean, care a abandonat deșeuri într-o zonă situată în apropierea Hergheliei.

Persoana A.P. din orașul Beclean a fost identificată și sancționată cu suma de 3.000 lei conform prevederilor art. 96 din OUG 195 / 2005, pentru abandon de deșeuri pe raza orașului Beclean, vis-a-vis de Herghelie. Cei care recurg la aceste mijloace de a scăpa de deșeuri, trebuie să știe că vor fi identificați și sancționați în conformitate cu prevederile legale, iar amenzile nu sunt mici. Nu vom tolera aceste gesturi iresponsabile a unor cetățeni care nu înțeleg să respecte legislația cu privire la protejarea mediului înconjurător și care arată lipsă de respect față de restul comunităților. Subliniem și pe această cale că operatorul de salubritate Supercom SA ridică de la poarta casei orice tip de deșeuri atât în cadrul programului de colectare sau în timpul campaniilor gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale, precum și pe bază de comandă la dispeceratul operatorului Supercom”, a menționat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud desfășoară în permanență acțiuni de monitorizare și control în zonele din județ predispuse abandonului de deșeuri în natură.

În cadrul parteneriatelor încheiate cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud se furnizează probe pentru identificarea persoanelor care aruncă deșeurile în natură și totodată aduc grave prejudicii mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *