Amenzi de 11.600 de lei și 5 dosare penale în Bistrița-Năsăud, în ziua alegerilor

În ziua alegerilor europarlamentare și locale, în județul Bistrița-Năsăud au fost sesizare 33 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”Dintre cele 33 de sesizări, 12 nu s-au confirmat, iar 8 sunt în curs de verificare. În ceea ce privește faptele sesizate, cele mai multe făceau referire la continuarea campaniei electorale, coruperea alegătorilor sau turism electoral. În județul Bistrița-Năsăud au fost întocmite 5 dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 11.600 de lei”, a precizat Poliția.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste aproape 500 de vehicule și șoferi, fiind aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au suspendat 1 permis de conducere și au reținut 3 certificate de înmatriculare.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

Aproximativ 1.100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

La nivelul județului, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut un climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

”Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne județene și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot. Mulțumim tuturor angajaților care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, în special în ziua alegerilor și apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!