Amenzi de aproape 70.000 de lei, la Festivalul Ecvestru de la Târlișua

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița-Năsăud și medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat o acțiune de control la ”Festivalul Ecvestru” din localitatea Târlișua.

În cadrul acțiunii au fost verificați 53 de deținători de animale și 56 de cabaline, fiind constatate nereguli precum deținerea sau transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitar veterinare și neacordarea asistenței medicale obligatorii, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 38.220 de lei. Din totalul acestora, 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 8 conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor.

Totodată, pentru neregulile de natură economică constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 de lei, dintre care două conform O.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și două pentru nerespectarea Legii 252/2003 privind registrul unic de control. Ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea sumei de 3.765 lei.

Tot în urma controalelor, polițiștii au constatat, în flagrant delict, două infracțiuni, respectiv de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și amenințare. În fapt, între două grupuri de persoane care participau la eveniment a izbucnit o altercație, iar polițiștii care au intervenit au observat că unul dintre bărbați are în mână un cuțit pe care a încercat să-l ascundă într-o autoutilitară parcată în apropiere. Polițiștii l-au imobilizat, fiind identificat în persoana unui bărbat, de 41 de ani, din Gherla, județul Cluj. Totodată, au mai fost identificați alți doi bărbați,  de 29 și 32 de ani, ambii din Dobric.

În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, precum și de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!