Amenzi de peste 100.000 lei, date de polițiști în weekend

În intervalul 7-9 iulie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza județului, dar și pentru prevenirea unor evenimente nedorite sau a unor accidente rutiere, polițiștii de la ordine publică și rutieră au acționat în tot județul cu efective mărite. Totodată, la acțiunile desfășurate au participat și polițiști de la structurile investigații criminale, economic, acțiuni speciale, dar și jandarmi și polițiști locali.

Pe toată perioada weekendului, polițiștii Serviciului Rutier și de la celelalte structuri rutiere au acționat, pe raza întregului județ, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița și din cadrul polițiilor orășenești au acționat pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în zona unor localuri publice, fiind verificate discoteci și cluburi.

Astfel, au fost legitimate peste 760 de persoane și controlate în trafic aproape 550 de vehicule. Au fost efectuate peste 200 de testări etilotest și drugtest, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 380 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 113.500 de lei. Totodată, au fost reținute 31 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare. Pentru nereguli constatate la operatorii economici verificați au fost aplicate sancțiuni de peste 11.000 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au constatat, în flagrant delict, mai multe infracțiuni pentru care s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale.

Astfel, cu dosar penal s-a ales un bărbat din Dej care s-a urcat la volanul unei mașini fără a deține permis de conducere.

La data de 7 iulie, polițiștii Secției 5 Poliție rurală Petru-Rareș, aflați în serviciul de patrulare, au oprit pentru control, pe Drumul Județean 170, în localitatea Reteag, un autoturism în care se aflau conducătorul auto și un pasager și care se deplasa pe direcția Reteag-Ciceu-Giurgești. Conducătorul auto le-a declarat polițiștilor că nu are asupra lui documentele, iar în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că este vorba despre un tânăr de 24 de ani, din Dej care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Rezultatul testării etilotest a fost negativ. În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, iar polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș continuă cercetările în acest caz”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Tot cu dosar penal s-a ales și un bărbat din Negrilești care a fost implicat într-un accident rutier.

”În dimineața de 8 iulie, în jurul orei 07.30, polițiștii Biroului Rutier au intervenit pentru efectuarea unor verificări, ca urmare a unui accident rutier, soldat cu pagube materiale. La fața locului, s-a constatat faptul că un bărbat de 29 de ani, din Negrilești, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma testării etilotest, rezultatul indicat a fost 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului și conducere unui vehicul fără permis de conducere”, mai arată Poliția.

Și un bărbat din Beclean este cercetat penal, el fiind prins în timp ce conducea o mașină deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

”La data de 8 iulie, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17, prin Beclean. La volan a fost identificat un bărbat, de 43 de ani, din Beclean, iar în urma testării etilotest, rezultatul a fost 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea detrminării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Totodată, dosar penal a fost întocmit și pe numele unui bărbat din Năsăud.

La data de 8 iulie, polițiștii din Năsăud s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Vizat de comiterea faptei este un bărbat, de 66 de ani, din Năsăud care, în calitate de conducător auto a fost implicat într-un accident rutier, produs pe strada Iacob Mureșianu și soldat cu pagube materiale. În cazul lui, rezultatul testării etilotest a fost 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, Compartimentul Rutier, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.

Și un tânăr din Josenii Bârgăului s-a ales cu dosar penal, după ce a accidentat un minor care se afla pe marginea drumului.

”În după-masa de 9 iulie, în urma verificărilor efectuate în cazul unui eveniment rutier, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă. Vizat este un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Josenii Bârgăului care, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, a surprins și accidentat un minor de 7 ani care se afla pe marginea drumului. Copilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul de 18 ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. S-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere“. menționează IPJ Bistrița-Năsăud.

Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui tânăr din Spermezeu.

”La data de 9 iulie, în jurul orei 16:00, pe raza localității Spermezeu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 171. La volan a fost identificat un șofer de 23 de ani, din Spermezeu. Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a indicat faptul că acesta se afla sub influența alcoolului fiind indicată valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior la spital, tânărului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, adaugă Poliția.

În timpul acțiunilor de control a fost depistat și un tânăr care conducea o mașină deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

”La data de 10 iunie, după miezul nopții, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au efectuat activități de supraveghere a traficului rutier pe Drumul Județean 171, în Dobric. Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul DrugTest a reieșit faptul că șoferul se află sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței metamfetamină. Șoferul a fost ulterior condus la spital unde i-au fost recoltate și mostre biologice. În acest caz polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cadrul unui dosar penal”, a mai precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!