Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai și Paște

În minivacanța de 1 Mai și Paște, jandarmii bistrițeni au aplicat amenzi de peste 17.000 de lei, principalele nereguli sancționate vizând necurățarea zonei de picnic, consumul de băuturi alcoolice în loc nepermis, cerșetoria sau transportul de material lemnos fără documente legale. 

Pe tot parcursul minivacanței, jandarmii au desfășurat o serie de misiuni pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea, jandarmii montani au acordarea de sprijin turiştilor care au ales să petreacă zilele libere în stațiunile turistice din județ.

”În principal, misiunile executate au avut un caracter preventiv și au vizat asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele de interes operativ, dar au fost aplicate și sancțiuni. Totalul amenzilor se ridică la 17.100 lei, respectiv 24 de avertismente scrise pentru diferite abateri de la legislația în vigoare, cum ar fi: nerespectarea prevederilor legale privind organizarea activităților de picnic (necurățarea zonei, aprinderea focului în loc nepermis), cerșetoria, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, transportul de material lemnos fără documente legale, tulburarea ordinii publice, provocarea unor scandaluri, adresarea de injurii precum și nesupravegherea animalelor”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *