Amenzi de peste 20.000 de lei aplicate de polițiști în weekend

În intervalul 19-21 mai, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar și pentru prevenirea unor evenimente nedorite sau a unor accidente rutiere, polițiștii au acționat cu efective mărite în întreg județul Bistrița-Năsăud. La acțiuni au participat polițiști rutieri, dar și de la structurile ordine publică, investigații criminale, economic și acțiuni speciale, precum și jandarmi.

S-a acționat în mod special în zonele în care au fost organizate diferite evenimente publice. Astfel, în orașul Năsăud, la evenimentul ”Maialul elevilor năsăudeni” și în Sângeorz-Băi- Cormaia, la Festivalul Regional ”Sărbătoarea Străbunilor – Măsura Laptelui”, polițiștii de la structurile de ordine publică, rutieră și secțiile de poliție rurală au acționat împreună cu jandarmi pentru prevenirea faptelor antisociale, nefiind înregistrate evenimente negative.

Totodată, în noaptea de 20/21 mai, polițiștii Serviciului Rutier și de la celelalte structuri rutiere au acționat, pe raza întregului județ, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Au fost efectuate 48 de testări etilotest și drugtest, iar pentru neregulile rutiere constatate, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.125 de lei și au fost reținute șase permise de conducere, dintre care unul pentru conducere cu alcoolemie.

În noaptea de 21 mai, în intervalul 01.00-04.00, Poliția Municipiului Bistrița, serviciile de Investigații Criminale, Ordine Publică și Acțiuni Speciale au acționat în municipiul Bistrița pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri, a infracțiunilor cu violență și la regimul rutier. În acest sens, au fost verificate 54 de persoane și 16 autoturisme și au fost efectuate două testări drugtest.

La aceeași dată, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și cei de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în zona unor localuri publice și au efectuat controale în trafic. Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni în valoare totală de 4.050 lei, dintre care nouă conform Legii 61/1991, două conform OUG 28/1999 și 10 la regimul rutier.

În data de 21 mai, polițiștii din Beclean au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, iar în intervalul orar 15.00-18.00, au oprit pentru control 32 de autovehicule și au legitimat 39 de persoane. Pentru neregulile constatate, au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.090 lei, majoritatea la regimul rutier. Cinci dintre contravenienți au fost bicicliști.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au constatat, în flagrant delict, o serie de infracțiuni pentru care s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale. Oamenii legii oferă și exemple în acest sens:

  • La data de 19 mai, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe Drumul Județean 173, în localitatea Pinticu, un autoturism care se deplasa din direcția Pinticu spre Teaca. La volan a fost identificat un bărbat, de 65 de ani, din Ocnița, iar în urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul a fost 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemie, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 21 mai, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat și oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 172 din localitatea Lechința. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Lechința, iar în urma testării etilotest, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,53 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, la spital, i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările.  
  • La data de 21 mai, pe raza localității Nepos, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat un bărbat, de 55 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. În urma celor constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal, în cadrul căruia continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 21 mai, pe un drum comunal din Cepari, polițiștii au depistat un localnic de 43 de ani care conducea un autoturism, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *