Amenzi și lemn confiscat, după o acțiune a Poliției pe linie silvică

furt lemne bistrita
FOTO: arhivă

În perioada 2-3 aprilie, polițiștii din Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza județului și au urmărit combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.       

Astfel, în cadrul acțiunilor, ”au fost verificate două depozite de material lemnos și 18 transporturi de material lemnos. Totodată, în trafic au mai fost efectuate verificări în cadrul unor filtre, în care au fost oprite pentru control peste 30 autovehicule și legitimate mai multe persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 20.485 lei, dintre care 7 conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 19.000 lei. Celelalte sancțiuni au fost aplicate ca urmare a constatării unor contravenții rutiere, fiind aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, ca măsură complementară a fost confiscată cantitatea de 46 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 16.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!