Angajați din unităţile sanitare publice, inclusiv de la SCJU Bistrița, în grevă de avertisment

Sindicatele afiliate Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” vor organiza miercuri, între orele 12:00 – 13:00, o grevă de avertisment în unităţile sanitare publice.

”Această acţiune de protest exprimă susţinerea participanţilor pentru revendicările legitime ale angajaţilor din sănătate, cele mai importante solicitări vizând creşterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflaţiei, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale şi desfăşurarea activităţii în diferite condiţii de muncă, eliminarea gravelor inechităţi salariale, accentuate prin ultimul act normativ în domeniul salarizării (OUG 19/2024). Greva de avertisment este parte a grevei îndreptată împotriva politicilor economice și sociale ale Guvernului, acesta fiind declanșată de Federația „Solidaritatea Sanitară” pe fondul refuzului Guvernului de a negocia și acorda drepturile legitime ale angajaților din sănătate“, se arată într-un comunicat de presă al Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

Potrivit sursei citate, la protest vor participa membri de sindicat şi alţi angajaţi care au semnat pentru grevă pe listele sindicatelor „Solidaritatea Sanitară”, protestul beneficiind şi de manifestările de solidaritate din partea altor angajaţi.

La această acțiune participă inclusiv angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” a informat Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița asupra declanșării unei greve de avertisment, astăzi, în intervalul orar 12:00-13:00, cu respectarea reglementărilor legale. Activitatea medicală nu va fi afectată”, a precizat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

ACTUALIZARE

Circa 260 de angajați de la SCJU Bistrița au luat parte la greva de avertisment.

Conform reprezentanților Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” de la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, la greva de avertisment desfășurată astăzi au participat aproximativ 260 de persoane, care au purtat însemne specifice. Acțiunea a fost una pașnică, iar activitatea medicală s-a desfășurat normal”, a mai precizat Camelia Strungari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *