Angela Gheorghiu NU mai vine la Bistrița, dar banii merg pe alte direcții! Aproape 100.000 de euro se duc pe o cortină „de fițe” la Centrul Dacia!

Cu 550.000 de lei, Centrul Județean pentru Cultură a vrut să organizeze cel mai scup concert din istorie. Eveniment care trebuia să aibă loc în luna august, dar soprana Angela Gheorghiu a renunțat la contract! Eveniment de anvergură internațională Gală a Operei Angela Gheorghiu: muzică rock, jazz, expoziții, proiecții – este titulatura pompoasă a evenimentului ce trebuia să fie plătit din banii județului!

Soprana Angela Gheorghiu NU mai vine la Bistrița și a renunțat la o serie de concerte pe care mai mulți primari PSD din țară le-au prins pe bugetele instituțiilor. În acest sens, banii au fost re-distribuiți pe alte investiții!

Banii de concert se bagă în echipamente de fițe la Centrul Dacia: cortină, ecrane, costume, biciclete etc!

La ultima rectificare bugetară a Consiliului Județean o sumă importantă a fost redistribuită altor capitole. Banii de concertul sopranei Angela Gheorghiu se vor aloca unor investiții la Centrul Cultural Dacia.

Sumele alocate pe cultură, la ultima rectificre de buget! 

– 425.000 de lei – achiziție sistem de cortine la sala Dacia
– 370.000 de lei – achiziție microbus pentru Centrul Județean de Cultură
– 117.000 de lei – ecran de proiecție
– 250.000 de lei – echipament scenă Centrul Cultural Dacia
– 62.000 de lei – achiziție sistem retractabil și proiector Centrul cultural Dacia
– 50.000 de lei – costume moldovenești
– 16.000 de lei – licențe calculator
– 27.000 de lei – biciclete spinning
– 10.000 de lei – achiziție corturi 2 buc.
– achiziție pian centrul Cultural Dacia – 200.000 de lei
– mașină cuburi de gheață – 5.000 lei
– camera video – 5.000 de lei .

Consilierii liberali au cerut ca banii care vor merge înspre instituțiile de cultură să meargă pe infrastructură rutieră pentru finalizarea drumului județean Silivașu de Câmpie – Miceștii de Câmpie – Visuia și spre Spitalul Județean. Amendamentul populist NU a trecut de votul majorității PSD!

Într-un final, cei 550.000 de lei economie din concert vor merge spre Centrul Județean de cultură, alți 250.000 de lei către Muzeul Județean (bunuri mobile) și 130.000 de lei către Biblioteca Județeană (pentru achiziția unei statui a lui George Coșbuc).

Sumele alocate culturii județului sunt enorme și echipamentee achiziționate sunt de cea mai bună calitate. Ar fi discutabile aspecte ce țin de oportunitatea acestor investiții plătite din banii județului pentru susținerea unui Ansamblu de cântăreți și soliști bugetari !

Centrul Cultural Județean are un buget enorm și cheltuie 2 milioane de euro/an din banii publici ai județului. Impactul cultural poate fi cuantificat și sumele care sunt în joc sunt enorme. Județul NU a avut niciun eveniment de referință și majoritatea spectacolelor se desfășoară pe aceeași rețetă.

error: Content is protected !!