Anul acesta, peste 1.800 de persoane și-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistrița-Năsăud

De la începutul anului și până în prezent, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, un număr de 1.851 persoane și-au găsit un loc de muncă în Bistrița-Năsăud, potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. 

Din totalul persoanelor care au fost încadrate în muncă, aproape jumătate (862) au fost femei.

Ca vârstă, 992 au peste 45 de ani, 213 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 280 au între 25 și 35 de ani, iar 366 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 907 provin din mediul urban, iar 944 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale și postliceale (657), urmate de cele cu studii gimnaziale (498). Numărul celor cu studii profesionale este de 421, cei cu studii superioare sunt în număr de 149, iar cei cu studii primare sunt în număr de 126.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Bistrița-Năsăud beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, la nivel județean, în primele șapte luni ale anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.321 persoane.