Aproape 100.000 de euro – suma prevăzută în bugetul local pe 2018 pentru achiziția de parcometre

Primăria Bistrița a amenajat noi locuri de parcare cu plată pe raza municipiului, însă, bistrițenii s-au plâns în nenumărate rânduri de faptul că nu sunt suficiente aparate de taxare și că sunt nevoiți să cumpere tichete de parcare de la diverse magazine sau chioșcuri din apropierea parcărilor.

Pentru a soluționa această problemă, municipalitatea intenționează să achiziționeze noi parcometre pe care să le amplaseze în zonele în care au fost amenajate locuri de parcare cu plată.

În programul de investiții pe anul în curs al Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița este prevăzută suma de 450.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro pentru achiziția aparatelor de taxare.

Reamintim că începând cu data de 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare o hotărâre a Consiliului Local Bistrița prin care s-au aprobat regulamentele privind administrarea parcărilor amenajate pe raza municipiului, fiind vorba atât despre parcările cu plată, cât și despre cele de reședință.

Mai exact, hotărârea prevede atât tarifele pe care bistrițenii le vor plăti pentru a-și parca mașina pe unul dintre locurile special amenajate de Primăria Bistrița. În plus, noutatea este că din acest an, pe lista străzilor pe care se va percepe taxă pentru locul de parcare au fost incluse mai multe artere din Bistrița.

Lista completă privind străzile în care se va achita o taxă pentru locul de parcare poate fi consultată în tabelul de mai jos:

DENUMIREA ZONEI PARCĂRII
NR. LOCURI
Piaţa Centrală
137
Str. Gheorghe Şincai
86
Str. Dornei
74
Str. Nicolae Titulescu
47
Str. George Coşbuc
38
Piaţa Mihai Eminescu – în fata ING
38
Piaţa Petru Rareş (vis-a-vis de Hotel Coroana)
16
Str. 1 Decembrie (Serviciul Paşapoarte – staţia autobus)
31
1 decembrie (Restaurant Rapsodia)
24
Str. Liviu Rebreanu – înspre Domus
42
Str. Bistricioarei – înspre fostul PT
30
Piaţa Unirii
23
B-dul Decebal nr.40-42 (în faţa Complexului Hermes)
60
B-dul Decebal nr.27 (în faţa halei Decebal)
13
B-dul Decebal nr.46 (în faţa Restaurantului Bulevard)
15
Str. Cuza Vodă (în faţa pieţei Decebal şi a Hotelului Decebal)
28
Str. Cuza Vodă bl.25 (în faţa farmaciei)
9
Str. Arţarilor
76
Str. Ursului
55
Str. Crinilor
41
Calea Moldovei – în zona pieţei
61
Str. Alexandru Odobescu
60
Str. Ion Ratiu
23
Str. Alba Iulia
75
B-dul Republicii
117
B-dul Decebal (în faţa Centrului Cultural „Dacia”)
29
Str. Gării (în faţa magazinului Francesca)
6
TOTAL
1220

În ceea ce privește tarifele pentru parcările cu plată de pe raza municipiului, hotărârea aprobată de Consiliul Local Bistrița vine și cu modificări. Astfel, pentru 30 minute tariful va fi de un leu, față de 50 de bani cât era în trecut. Pentru o oră, tariful urcă la 2 lei, iar pentru o zi întreagă la 15 lei.

Bistrițenii care optează să plătească pentru locul de parcare prin transmiterea unui SMS vor plăti 0,35 euro + TVA/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 1,35 lei/SMS.

Deținătorii de autovehicule care optează pentru un abonament de parcare vor plăti lunar câte 70 lei. Dacă aleg varianta trimestrială, tariful este de 180 lei, în vreme ce pe semestru acesta urcă la 250 lei, iar pentru un an întreg la 480 lei.

Persoanele care dețin în proprietate un autoturism electric beneficiază de acordarea unui abonament de parcare gratuit.

error: Content is protected !!