Aproape 70 de permise de conducere reţinute, în weekend, într-o acțiune a polițiștilor pe DN 17

Polițiștii rutieri din județele Bistrița-Năsăud și Cluj au organizat, la finele săptămânii trecute, o acțiune comună de control pe DN 17, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei. 

Astfel, pe DN 17 au fost instituite filtre, iar polițiștii au acționat cu aparatele radar pentru depistarea celor care încalcă prevederile legale privind regimul legal de viteză.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, conform OUG195/2002, în cuantum de 54.375 lei. Dintre acestea,  68 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, restul fiind pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 67 permise de conducere, dintre care 63 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru depășire neregulamentară și unul pentru conducere sub influența alcoolului (sub limita de infracțiune)”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Acțiuni pentru depistarea șoferilor care conduc fără a ține cont de regimul legal de viteză sunt organizate constant pe drumurile din județ.