Pasajul RUTIER subteran din zona Gării-Tărpiului, supus la vot!

În ședința ordinară din luna martie, Consiliul Local Bistrița va analiza un proiect de hotărâre care prevede aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru realizarea pasajului rutier subteran din zona străzilor Gării și Tărpiului.

Ședință în 21 martie, la sediul Primăriei!

Planul Urbanistic Zonal a fost întocmit de S.C. ALTEMIS S.R.L. şi G&T CREATOR SRL și studiază posibilitatea construirii unui pasaj rutier subteran și lucrări conexe pentru realizarea unei legături între strada Gării și strada Tărpiului.

Se propune reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei. Suprafața terenurilor aflate în zona studiată este de 2,1436 hectare“, se arată în documentația ce va fi analizată în ședința de joi, 21 martie, a Consiliului Local Bistrița.

Planul Urbanistic Zonal reglementează condițiile urbanistice pentru realizarea următoarelor obiective:

  • Realizare pasaj rutier subteran pe sub calea ferată;
  • Modernizarea pasajului pietonal existent;
  • Realizarea legăturilor din pasaj cu străzile laterale;
  • Modernizarea parcării publice situate pe strada Gării lângă magazinul Carrefour Market, după conceptul „Park&Walk”, inclusiv dotarea acesteia cu stații de încărcare electrice;
  • Asigurarea iluminatului public inteligent, modern şi eficient, cu sistem de telegestiune aferent pasajului şi zonelor adiacente, atât pentru infrastructurii rutieră, cât şi cea pietonală şi ciclistă;
  • Implementarea unor măsuri destinate creşterii siguranţei în trafic pentru biciclişti şi pietoni în zona de acţiune a proiectului;
  • Extinderea sistemului de management al traficului din municipiul Bistrița în zona de acţiune a proiectului.

La sfârșitul anului trecut, primarul Ioan Turc declara că lucrările la pasajul care va uni străzile Gării și Tărpiului vor demara în a doua jumătate a anului 2024, municipalitatea având asigurată finanțarea pentru acest obiectiv de investiție.

Pasajul subteran care va lega strada Tărpiului de strada Gării va ajuta mult la descongestionarea traficului. Avem asigurată finanțarea pentru acesta. Avem asigurate 42,1 milioane lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Am parcurs etapa PUZ, intrăm pe studiu de fezabilitate, care va dura puțin, și apoi trecem la faza de proiectare cu execuție. Deci în a doua jumătate a anului viitor – a se reține acest lucru – vom demara lucrările pentru pasajul care va uni strada Gării cu strada Tărpiului, cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră realizată în Bistrița”, a spus, în luna noiembrie a anului 2023, primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, acesta este un proiect esențial pentru îmbunătățirea mobilității în municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *