Aproximativ 30 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acționeze pe străzile din Bistrița

Aproximativ 30 de utilaje ale Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița sunt pregătite să acționeze iarna aceasta pentru deszăpezirea străzilor din municipiu. Dat fiind faptul că la Bistrița a nins și s-a depus deja un strat de zăpadă, o parte din aceste utilaje au început intervențiile. 

”Noi am început încă de azi-noapte să intervenim pe străzi. Am dat cu sare și clorură de calciu. Deocamdată nu a fost necesar să intervenim cu plugurile”, a precizat directorul Direcției de Servicii Publice, Ioan Crețiu, care a completat că în ultimele ore s-a intervenit pe partea carosabilă și pe trotuare.

Pentru a asigura deszăpezirea orașului, angajații Direcției de Servicii Publice Bistrița vor interveni în această iarnă cu aproape 30 de utilaje.

”Fiecare utilaj are un anumit grafic de intervenție și un perimetru de acțiune care cuprinde mai multe străzi. Se acționează prima dată pe străzile principale, după care se trece pe cele secundare”, a mai explicat Ioan Crețiu.

Pe lângă utilajele pregătite, Direcția de Servicii Publice are în stoc circa 1.700 de tone de sare și peste 30 de tone de clorură de calciu.

”Dacă va fi necesar, aceste cantități vor fi suplimentate, dar să vedem dacă va fi nevoie. Spre exemplu, iarna trecută, în lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, noi am folosit în total 1.700 de tone de sare”, a mai precizat șeful Direcției de Servicii Publice Bistrița.

Prognoza meteorologică arată că la Bistrița va continua să ningă și în următoarele ore.