Aquabis a relansat licitația pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Bistrița

FOTO: arhivă

Compania Aquabis a lansat, pentru a doua oară, procedura de licitație pentru execuția lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Bistrița. 

Potrivit anunțului postat la data de 15 februarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, companiile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data de 20 martie 2023.

Valoarea contractului este de circa 104 milioane de lei fără TVA, circa 125 de milioane de lei cu TVA.

Potrivit directorului companiei Aquabis, Ion Șandru, este pentru cea de-a doua oară în care se organizează licitație publică pentru lucrările care vizează municipiul Bistrița.

La prima licitație, deși au fost depuse două oferte, ambele companii care le-au depus s-au retras.

”Am scos la licitație lotul care vizează municipiul Bistrița încă de anul trecut, dar din păcate au fost doar două firme din afară care au participat la licitație. Una dintre ele s-a retras pe parcursul procedurii și a doua s-a retras cu doar câteva zile înainte de semnarea contractului, motivul invocat fiind acela că ceva nu ar fi în regulă pentru că nu a participat la licitație nicio altă firmă din județ”, a declarat directorul Aquabis SA, Ion Șandru.

Sursa citată a menționat că dacă nici la cea de-a doua strigare nu se va găsi constructor, procedura va fi din nou reluată.

În contextul în care lucrările de extindere și reabilitare a relelor de apă și canalizare ar urma să fie executate și în zonele cuprinse în cele două proiecte de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene – Linia Verde și Reconfigurarea axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului -, directorul Ion Șandru a spus că s-au găsit soluții pentru ca șantierele municipalității să poată continua.

”În ceea ce privește zona Decebal, am găsit soluții. Constructorul poate să lucreze în continuare la trama stradală, dar nu și la partea de trotuare pentru că pe acolo vom merge noi cu rețelele în momentul în care vom avea licitația finalizată. În ceea ce privește străzile cuprinse în proiectul Linia Verde, strada Gheorghe Șincai e rezolvată, fosta Armata Roșie (n.r. strada General Grigore Bălan) la fel, Calea Moldovei la fel”, a mai declarat Ion Șandru.

Potrivit Aquabis, pe acest lot care cuprinde municipiul Bistrița sunt prevăzute atât lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canal, cât şi de extindere a rețelelor.

Lotul 2 face parte din Materplanul de apă și canalizare, proiect derulat de Aquabis SA cu fonduri europene de aproape 240 de milioane de euro. Prin intermediul acestui proiect, cele 4 orașe ale județului Bistrița-Năsăud și încă 43 de comune din județ, membre ale ADI Apă-Canal Bistrița-Năsăud, vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

Viceprimarul Sorin Hangan: Licitația pentru extinderea rețelelor de apă în municipiul Bistrița a eșuat! Mi-e și rușine de cei din Slătinița și din multe alte zone ale orașului!

error: Content is protected !!