Aquabis atrage atenția că sistemul de canalizare nu trebuie confundat cu tomberonul

Sistemul de canalizare este confundat uneori cu tomberonul, spun reprezentanții companiei Aquabis, care fac apel la cetățeni să nu mai arunce diferite tipuri de deșeuri necorespunzătoare în canalizare. Aquabis avertizează că acest obicei afectează funcționarea optimă a sistemului și duce la apariția unor probleme în ceea ce privește evacuarea apelor uzate. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Aquabis precizează că zilele acestea echipele de intervenții sunt nevoite să curețe racordurile de canalizare care sunt colmatate din cauza faptului că în sistemul de canalizare au ajuns diferite tipuri de deșeuri.

”Sărbătorile au lăsat în urmă cantități uriașe de deșeuri și resturi de mâncare a căror destinație nu a fost, din păcate, doar tomberonul, ci și sistemul de canalizare.  Echipele de intervenții din cadrul departamentului de canalizare întreprind în aceste zile acțiuni de curățare a racordurilor de canalizare colmatate care îngreunează evacuarea apelor uzate și creează disconfort locuitorilor din zonele afectate. Le reamintim utilizatorilor că aruncarea de obiecte necorespunzătoare în sistemul de canalizare (mâncare, uleiuri, grăsimi, cârpe, pungi, șervețele umede, obiecte de uz casnic, etc) periclitează funcționarea optimă a acestuia și duce la consecințe care afectează întreaga comunitate. În toaletă se aruncă doar hârtia igienică! Aruncarea în toaletă/chiuvetă a uleiului uzat și a resturilor de mâncare care conțin grăsimi determină corodarea conductelor și le scurtează durata de viață. Odată depusă pe conducte, pelicula de grăsime începe să crească, atrăgând noi resturi alimentare sau alt fel de deșeuri pe care cetățenii le mai aruncă la canal, iar de aici până la un blocaj nu mai este cale lungă”, transmite Aquabis.

Astfel, cetățenii sunt sfătuiți să nu mai arunce diferite tipuri de deșeuri necorespunzătoare în sistemul de canalizare.

error: Content is protected !!