Aquabis: Cum protejăm conductele de apă și contoarele pe timpul iernii

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

În contextul în care urmează un sfârșit de săptămână cu temperaturi scăzute și ger, Aquabis SA, principalul furnizor al serviciilor de apă și canalizare din Bistrița-Năsăud, face o serie de recomandări locuitorilor județului pentru a proteja contoarele și instalațiile de apă. 

”Înghețarea contorului duce la blocarea și deteriorarea sa, având drept consecință principală lipsa apei pentru o perioadă mai lungă de timp”, precizează Aquabis.

Astfel, Aquabis îndeamnă cetățenii să țină cont de câteva măsuri preventive:

– În cazul în care branșamentul este situat într-un cămin de apometru, se recomandă izolarea termică cu polistiren (sau cu alte materiale termoizolante, care nu absorb apa) a pereților și a planșeului, inclusiv a capacului acestuia.

– Pentru contoarele aflate în subsoluri, o protejare eficientă a acestora se realizează prin reducerea suprafețelor gurilor de ventilație, asigurând astfel o temperatură peste limita de îngheț a apometrelor.

– Protejați de îngheț inclusiv robinetele, armăturile și conductele de după contor

– Pentru situațiile în care lipsiți de la domiciliu în perioada iernii este necesară golirea apei din instalație. Acolo unde este posibil, este utilă montarea unui robinet de golire după apometru.

– Dacă ați găsit instalația înghețată, nu încercaţi să o dezgheţaţi singuri, nu folosiți flacără deschisă pentru dezghețarea contorului sau a instalației de apă și nu turnați apă fierbinte pe contor.

Pentru sprijin și informații suplimentare, cetățenii pot apela dispeceratul Aquabis la numerele de telefon: 0263 213 117 și 0372 742 478.

error: Content is protected !!