Aquabis face apel la locuitori să consume apa potabilă în mod rațional

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

Compania Aquabis SA, operatorul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, face apel la locuitori să consume apa potabilă în mod rațional. În caz contrar, pot exista probleme în alimentarea cu apă a gospodăriilor.

O situație de acest fel este întâlnită în localitățile Rodna, Maieru, Lunca Ilvei, Șanț și Valea Mare.

”Pe fondul consumurilor iresponsabile de apă în alte scopuri decât cel menajer, compania noastră anunță abonații din localitățile Rodna, Maieru, Lunca Ilvei, Șanț și Valea Mare situați la capete de rețea că pot resimți lipsă presiune apă sau chiar lipsă apă în anumite intervale orare din zi. În acest context, reiterăm apelul de a consuma apa potabilă în mod rațional, pentru ca toate gospodăriile racordate la rețeaua publică din județul Bistrița-Năsăud să poată beneficia de apă în orice moment al zilei”, precizează Aquabis.

Compania reamintește, de asemenea, că furtul de apă din sistemul public de alimentare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Cei care sesizează furturi de apă prin branșamente ilegale sunt rugați să anunțe serviciul de dispecerat al companiei la numerele de telefon 0263 213117 sau 0372 742 478.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!