Aquabis investește 14 milioane de lei în panouri solare

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

Compania Aquabis SA, furnizorul de apă şi servicii de canalizare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, este dispusă să investească circa 14 milioane de lei în achiziția de panouri fotovoltaice.

Compania a lansat deja procedura de achiziție publică a panourilor solare. Potrivit anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ofertele pot fi depuse până la data de 28 iunie. Valoarea contractului este de circa 14 milioane de lei fără TVA.

Panourile solare ar urma să fie montate la sediul companiei, dar şi la diferite staţii de epurare, de tratare sau de captare a apei, din Beclean, Bistrița, Sângeorz-Băi, Salva, Rodna, Feldru, Lunca Ilvei, Chintelnic, Anieș sau Bistrița Bârgăului.

Prin utilizarea energiei obţinute din surse regenerabile pentru consumul propriu, Aquabis speră că valoarea facturilor cu energia electrică se va reduce, acesta fiind și principalul scop al investiției.

La nivel național, utilizarea energiei din surse regenerabile a început să fie luată în serios de tot mai multe companii și chiar instituții publice, care și-au construit parcuri fotovoltaice pentru a produce măcar o parte din consumul anual de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *