Aquabis investește în producția de energie verde; are în plan să amplaseze peste 4.600 de panouri fotovoltaice

Aquabis SA, operatorul serviciilor de apă şi canalizare în judeţul Bistriţa-Năsăud, a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului emiterea unui acord de mediu pentru un proiect care vizează producția de energie verde. 

Potrivit documentațiilor depuse la APM Bistrița-Năsăud, Aquabis va instala panouri fotovoltaice în mai multe localități din județ, acestea urmând să asigure o parte din consumul propriu al companiei.

”Investiția prevede instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul sediului Aquabis SA din Bistrița, precum și pe acoperișul construcțiilor sau pe terenurile aferente stațiilor de epurare și tratare din localitățile Bistrița, Beclean, Sângeorz-Băi, Salva, Feldru, Rodna, Lunca Ilvei, Șieu Măgheruș, Bistrița Bârgăului, Maieru. Se vor achiziționa în vederea montării un număr de maximum 4.690 bucăti de panouri cu o putere de 550 W, puterea totală instalată este de maximum 2.579 kWp. Menționăm faptul că numărul de panouri ce urmează a fi instalat, pe fiecare clădire, va fi stabilit în urma unei analiza energetice. De asemenea, menționăm că aceste panouri se vor monta pe clădirile deja existente la adresele enumerate mai sus și pe sol”, se arată într-un memoriu de prezentare depus la APM Bistrița-Năsăud.

Valoarea totală a proiectului este estimată la circa 14 milioane lei fără TVA.

Pentru această investiție, compania intenționează să solicite finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

La nivel național, energia verde a început să fie luată în serios de tot mai multe companii și chiar instituții publice, care și-au construit parcuri fotovoltaice pentru a produce măcar o parte din consumul anual de energie.

error: Content is protected !!