Aquabis și PSD sunt OBLIGAȚI să joace pentru cetățeni! Șantierele Bistriței DEPIND de înlocuirea conductelor, la timp!

Primăria Bistrița trebuie să încheie Axa Gării – Năsăudului și Linia Verde până în 31 decembrie 2023. În caz contrar, există riscul returnării banilor europeni.

Probleme politice! Aquabis și PSD sunt OBLIGAȚI să joace pentru cetățeni!

Reabilitarea străzilor cuprinse în cele 2 proiecte implică automat realizarea lucrărilor de utilități, respectiv apă-canal. Aquabis, prin Consiliul Județean organizează licitațiile pentru extinderea și înlocuirea conductelor de apă-canal. Licitația pe lotul Bistrița s-a anulat în 2 rânduri și astfel, investițiile NU pot fi corelate cu lucrările de asfaltare.

În această vară, tronsonul străzii Grigore Bălan a fost întârziat tocmai din cauza Aquabis, care NU a reușit să înlocuiască la timp conductele de apă-canal! Acest RISC există pe toate tronsoanele care vor intra-n reabilitare din primăvară!

Soluția propusă de Turc: șanțuri sub trotuare, care ulterior să fie folosite pentru conductele de apă-canal!

În acest mod, Primăria va putea închide șantierele în termenul impus, fără să depindă de Aquabis. Conductele ar urma să fie îngropate ulterior, fără să se spargă carosabilul.

„Ar fi extraordinar dacă și Aquabis și ADI apă-canal ar închide procedura pentru master-planul de apă-canal pentru municipiul Bistrița. Este extrem de complicat pentru noi să rezolvăm problema înlocuirii conductelor de apă și canalizare, pentru că în proiect NU sunt cuprinse asemenea lucrări.

Tot ceea ce am făcut anul trecut am făcut din buget local, iar o componentă a fost finanțată de Aquabis după îndelungi discuții, după mari eforturi.

Așteptăm reluarea procedurii pentru master planul de apă – canal pe componenta Bistrița, ținând cont că această componentă înseamnă 80% din portofoliu Aquabis. Practic toate activitatea Aquabis la nivelul județului Bistrița Năsăud este susținută economic de beneficiarii persoane fizice și persoane juridice din Municipiul Bistrița.

De aceea Bistrița trebuie tratată cu responsabilitate cu seriozitate. Noi am transmis lista de străzi întabulate pentru că a existat o problemă din acest punct de vedere încă de-acum 2 ani…

Vrem să vedem apă și la Milaș și la Șanț dar vrem să vedem rezolvată această problemă pentru Municipiul Bistrița.” – a declarat primarul Ioan Turc.

Citiți și:

Administrația Turc are cuțitul la os: Linia Verde și Axa Gării trebuie GĂTATE anul ăsta! E risc să dăm banii înapoi!

error: Content is protected !!