Asfalt nou pe strada Dornei și pe un segment din Piața Centrală

Pe strada Dornei și pe un segment din Piața Centrală au fost efectuate lucrări de asfaltate.

Potrivit primarului Ioan Turc, carosabilul a fost refăcut integral în aceste două zone, în doar câteva zile de la startul lucrărilor.

Lucrările pe strada Dornei au fost executate la finalul săptămânii trecute și au fost necesare în urma intervențiilor la rețeaua de gaz și la branșamentele aferente.

Primăria Bistrița va continua procesul de asfaltare a străzilor din oraș atâta timp cât vremea va permite.

”Încă din momentul în care am inaugurat stația de asfaltare, am anunțat că vom demara un program foarte amplu de reparare a străzilor. Până acum, deci într-un interval de timp foarte scurt, am reparat așa cum se cuvine o serie de străzi: strada Școlii din Unirea, Secundară 5 și Secundară 8 din Ghinda. Am reparat strada Panait Cerna, probabil cea mai proastă stradă din municipiu. Suntem în momentul de față pe strada Alba Iulia, urmează să mergem pe strada Crângului, unde au apărut probleme mari după ultimele ploi. De asemenea, vom merge în perioada imediat următoare la Slătinița și la Sărata, vom rezolva problema străzii Tabără, acolo unde intervenim punctual în regim de urgență pentru a rezolva probleme cauzate de ultimele ploi abundente. Am o veste bună pentru cei care locuiesc pe strada Tabără: săptămâna viitoare deschidem procedura pentru încredințarea serviciului de realizare a proiectului tehnic și a lucrărilor de modernizare, deci oamenii care locuiesc acolo, după zeci de ani de așteptare, vor avea satisfacția de a își vedea strada reparată. Vom lucra intens pe străzile care au nevoie de intervenții, atât din municipiu, cât și din cartierele aparținătoare”, a declarat primarul Ioan Turc, vineri, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, staţia de asfaltare se comportă bine și în perioada următoare vor veni şi alte utilaje.

”Stația se comportă bine, finisorul cu deschiderea de 7 metri lucrează excepțional, urmează să ne vină și alte utilaje. Îi rog pe bistriţeni să mai aibă răbdare, le mulţumesc pentru enorm de multa înţelegere pe care o arată în toată această perioadă și îi asigur de faptul că facem lucruri care nu s-au mai făcut până acum. Putem să îndrăznim să credem că Bistriţa, într-o perioadă mică de timp, va arăta aşa cum ne dorim cu toţii”, a mai spus Ioan Turc. 

Sursa citată a menționat că reparațiile pe străzile din oraș presupun frezare și așternerea unui covor de asfalt de foarte bună calitate, în vreme ce pe străzile de pământ se vor efectua lucrări de reprofilare a drumului, pietruire conform normativului, refacere a șanțului de gardă și asfaltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *