Asociația Heniu renaște ca Pasărea Phoenix. Video cu expoziția de păsări de la Bistrița! Au ambiții mari și pe viitor vor să se bată cu străinii!

Asociația Columbofilă de Agrement și Sport Heniu – Bistrița a organizat o expoziție cu peste 300 de păsări. Evenimentul a avut loc în acest weekend, la Generală nr. 3 din Bistrița.

Asociația Heniu renaște ca pasărea Phoenix!

Clubul este coordonat de câțiva pasionați: Darius Iușan, (președinte), Marius Makai (vicepreședinte), Alexandra Fristsch (secretar), iar Mihai Mândrean și Ionuț Filip sunt oamenii de bază ai Asociației.

Alături de ei sunt o serie de pasionați, care au obținut titluri de campion la această expoziție: Cristian Roman, Piraska Alexandru, Florea Leonte, Marius Kiss, Marian Arieșan, Mihai Mândrean, Cornel Pop, Anton Roșu, Fernecz Balint, Cristian Roman, IOnuț Pătraș, Bogdan Cleja, Ciprian Ploscar, Vlăduț Matiș, Cucu Bogdan, Oltean Valentin, Colțea Alin, Ferencz Balint, Adrian Mustea și Adrian Vlaic.

Au fost prezentate mai multe rase de porumbei, printre care Roller de Bistrița, Uriaș Maghiar, Toboșar German, Jucător de Volga, Siberieni, Jucător de Galați, American Giant Hammer, Pescăruș de China și altele. Au fost și păsări exotice, papagali, fazan argintiu, fazan albastru, rațe mandarin, dar și găini.

Pasiune în stare pură!

Bani, timp și multă pasiune! Acestea sunt elementele de care are nevoie un bun ” păsărar ”…. Doar așa se poate ajunge la rezultate de excepție și la exemplare de calitate.

Alexandra Fritsch este singurul arbitru -femeie din România și la expoziție a venit cu 2 rase: American Giant Hammer și Voltat Indian și ambele au primit titlul de campion.

“Păsările sunt marea mea pasiune și mă relaxez doar când le privesc. Știu că e greu de înțeles pentru ceilalți, însă atunci când te pasionează ceva, te dedici total. Sunt câțiva crescători care ar putea concura și în afara țării, deoarece au păsări de calitate. “ – a spus Alexandra Fritsch.

Marius Makai are cei mai tari Uriași Maghiari de pe zonă! E bun și pe Roller de Bistrița !

Marius Makai este unul din oamenii de bază ai clubului și deține porumbei de clasă, cu exemplare care pot ajunge la 1.000 de euro/perechea. Roller de Bistrița și Uriaș Maghiar sunt rasele unde Marius e meseriaș.

“Îmi place să mă ocup de păsări și vă spun cinstit că sacrificiile sunt enorme: timp și bani! Iar la bani nici nu mă gândesc câți am investit. Îmi plac păsările, în special porumbeii și pentru unii e greu de crezut că am mers mii de kilometri să cumpăr o pasăre. Plus deplasări în țară și în străinătate la expoziții și întâlniri. Sunt 20 de ani de muncă în spate ca să ajung la un anumit nivel, dar merită totul !”  – a spus Marius Makai.

Ionuț Filip, specialist pe fazani!

Ionuț Filip e pasionat de păsări și în special de fazani. Deține exemplare rare și la fazani e unul din cei mai buni crescători din Transilvania.

“Cel mai important lucru e că rămânem uniți! Aici e o mare capcană și din cauza orgoliilor, mulți crescători sunt dezbinați. Trebuie să vedem ce unește și să depășim orgoliile. De aceea mă implic în activitatea clubului și vreau să rămânem uniți de această pasiune mai specială. În comparație cu ce e în Occident suntem departe, ca organizare și ca putere financiară, dar avem crescători foarte buni și la unele exemplare, putem concura de la egal la egal.” – a spus Ionuț Filip.

Darius Iușan e președintele clubului!

“Dorim ca pe viitor să organizăm 2 expoziții: una iarna și una în primăvară. Suntem o asociație mică, de prieteni și vrem să atragem cât mai mulți membri. Pe partea de arbitraj, păstrăm exigențele și căutăm exemplarele de calitate. “

foto: (de la stânga la dreapta) Ionuț FIlip, Darius Iușan, Mihai Mândrean și Cristian Filip (jos).

Mihai Mândrean e omul din umbră!

Mihai Mândrean e om de bază în clubul columbofililor din Bistrița. Deține multe exemplare de calitate , iar la expoziție a venit cu rroumbei din rasa Jucător de Uzbekistan și Roller de Bistrița.

Asociația Heniu devine o forță pe Transilvania!

Asociația Heniu a început de jos, cu doar 9 membri! S-a dezvoltat treptat și acum deține peste 30 de membri. Ușor-ușor devine o Asociație de forță pe Transilvania, în special pe calitatea exemplarelor deținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *