Atât s-a putut! S-a lucrat 1 an , a costat 450.000 de euro și e de mântuială! Canalizarea pe Mihai Viteazul NU funcționează ca lumea!

Canalizarea pluvială pe strada Mihai Viteazul a costat aproximativ 450.000 de euro. Lucrările au durat aproape 1 an și au fost finanțate din banii Primăriei Bistrița.

A plouat și a rezultat: apă pe carosabil, șervețele folosite și miros de W.C!

Lucrările au decurs lent și au fost finalizate acum 1 lună, când s-a realizat asfaltarea propriu-zisă a străzii Mihai Viteazul. La prima ploaie serioasă, apa a ieșit pe carosabil și a inundat curțile unor case. Stratul de asfalt din zona gurilor de canal a fost afectat și va trebui refăcut.

Din fotografii se observă grămezi de șervețele de unică folosință, împrăștiate pe drum iar mirosul era insuportabil. Este evident că lucrările NU au fost realizate corespunzător. De menționat că probleme cu pluviala sunt doar pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, înspre Valea Budacului, spre urcare.

canalizare mihai viteazu ziar de bistrita
canalizare mihai viteazu ziar de bistrita
canalizare mihai viteazu ziar de bistrita

Lucrarea e-n garanție și va trebui refăcută! Se sparge asfaltul, spre capătul străzii!

Firma Luk Trust Construct din Satu Mare  a realizat lucrăriles, valoarea investiției fiind de 2.262.071 lei cu TVA. (450.000 de euro)

Conform proiectului, noua rețea de canalizare pluvială, în lungime totală de 603 metri, a fost realizată din tuburi de polipropilenă corugată, cu diametre între 300 și 800 de milimetri. Pe traseu sunt 19 cămine de vizitare și un separator de hidrocarburi, iar apele meteorice sunt colectate de la 50 de guri de scurgere.

„S-a lucrat în bătaie de joc! Ca dovadă că la prima ploaie serioasă, din nou iese apa și îmi intră în curte! Eu nu înțeleg cum se poate acest lucru și de ce s-a recepționat lucrarea, fără probe serioase! Aproape 1 an au venit și au tot măsurat și a ieșit ce vedeți! Au spart, au măsurat, au acoperit cu piatră, iarăși au spart….. și tot degeaba! De exemplu, grilajul la capacele de canal de pe margine, sunt puse la întâmplare, NU sunt aliniate. Locuiesc aici și i-am văzut în fiecare zi cum au lucrat. Și-au bătut joc, efectiv! „- a declarat un locuitor de pe str. Mihai Viteazul.

Străzile din zonă, complet INUNDATE! Problema e rezolvată parțial!

La câțiva metri distanță, pe strada Ioan Pop Reteganul, (paralelă cu Mihai Viteazul), situația e aceeași: canalizarea pluvială NU funcționează, iar apa a ajuns la nivelul bordurii și a intrat în curțile oamenilor.  Pe viitor, Primăria va trebui să extindă canalizarea pluvială și pe străzile adiacente,  pentru a rezolva situația pe deplin.

Lucrarea pe Mihai Viteazul este în garanție și cel mai probabil va fi refăcută. Acest lucru implică intervenții sub carosabil și implicit spargerea drumului proaspăt-asfaltat.

error: Content is protected !!