Atenție! Este interzisă lipirea de afișe pe noii stâlpi de iluminat. Poliția Locală aplică amenzi

Lipirea de afișe pe noii stâlpi de iluminat este interzisă, atrage atenția Poliția Locală Bistrița, instituție care a aplicat recent amenzi de peste 2.300 de lei pentru practici de acest fel.

Potrivit Poliței Locale, lipirea de afișe publicitare pe stâlpii de iluminat contravine prevederilor Hotărârii Consiliului Local Bistrița 153/2009 privind măsuri de bună gospodărire a municipiului Bistrița, iar practicile de acest fel atrag sancțiuni. În ultima perioadă, polițiștii locali au aplicat șase sancțiuni celor care au lipit afișe pe stâlpi.

Nu a trecut mult timp de la montarea noilor stâlpi de iluminat public și pe aceștia au apărut lipite afișe publicitare, ceea ce contravine prevederilor HCL 153/2009, privind măsuri de bună gospodărire a municipiului Bistrița, dar creează și disconfort din punct de vedere estetic. Polițiștii locali au identificat persoanele responsabile de lipirea afișelor, acestea fiind domiciliate în comuna Văratec, județul Suceava. S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în sumă totală de 2.325 lei”, a informat marți Poliția Locală Bistrița.

Pe lângă amenzi, contravenienților li s-a pus comunicat că sunt obligați și să îndepărteze afișele amplasate ilegal, având la dispoziție un termen de 48 de ore pentru a face acest lucru.

Primăria municipiului Bistrița depune în această perioadă eforturi susținute pentru montarea noilor stâlpi de iluminat public, extragerea stâlpilor vechi de beton și îndepărtarea cablurilor aeriene de televiziune, telefonie și internet. Pe mai multe străzi din oraș au fost efectuate lucrări de acest fel, printre ele numărându-se și Năsăudului, Andrei Mureșanu, General Grigore Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *