Atenție la mașinile pe care le cumpărați din alte țări! Registrul Auto Român trage un semnal de alarmă! Se vând mașini care ar fi trebuit dezmembrate!

Registrul Auto Român (RAR) informează că, în ultima perioadă, s-au primit la unele reprezentanțe ale instituției solicitări pentru emiterea documentelor necesare înmatriculării în România a unor vehicule provenite din state membre UE, pentru care s-a constatat că există informații privind dezmembrarea acestora.

”Spre exemplu, vehicule provenite din Germania care au înscrise în documentele de înmatriculare mențiuni precum <<VERWERTUNGSNAGHWEIS LAG VOR>> sau altele similare care conțin termenul <<VERWERTUNGSNAGHWEIS>>. Conform prevederilor legale în vigoare, RAR nu poate elibera documentele necesare înmatriculării în România pentru asemenea vehicule” informează Registrul Auto Român.

În acest sens, RAR recomandă cumpărătorilor de vehicule utilizate, provenite din alte state, să NU le achiziționeze fără documente de înmatriculare.

De asemenea, este necesar ca aceștia să verifice, la momentul achiziționării vehiculelor, că documentele de înmatriculare nu sunt alterate cu intenția de a ascunde statutul de vehicul scos din uz în vederea dezmembrării (de exemplu: prezintă ștersături, zone acoperite cu diverse etichete, etc.) sau că nu conțin mențiuni referitoare la scoaterea din uz în vederea dezmembrării.

error: Content is protected !!