Au început înscrierile la programul de internship al Camerei Deputaților

Camera Deputaţilor a deschis sesiunea de înscrieri pentru prima ediţie a programului de internship din anul 2024. Programul se va desfăşura în perioada 8 aprilie – 7 iunie şi se adresează studenţilor şi absolvenţilor interesaţi de activitatea parlamentară şi administrativă a Camerei Deputaţilor.

”Programul de internship reprezintă o iniţiativă de transparentizare a activităţii instituţiei şi îşi propune atât familiarizarea internilor cu procesul legislativ şi administrativ, cât şi valorificarea potenţialului, îmbunătăţirea cunoştinţelor şi dezvoltarea abilităţilor internilor. Programul reprezintă o iniţiativă de transparentizare a activităţii instituţiei şi îşi propune atât familiarizarea internilor cu procesul legislativ şi administrativ, cât şi valorificarea potenţialului, îmbunătăţirea cunoştinţelor şi dezvoltarea abilităţilor internilor”, precizează Camera Deputaților.

Cei interesaţi pot aplica online, până pe 10 martie, prin platforma de servicii online a Camerei Deputaţilor. Pentru a depune o candidatură, candidații trebuie să acceseze pagina #eCDep şi să completeze formularul disponibil la: CATEGORII DE SERVICII – Informaţii publice – Internship la CDep – Lansează solicitare sau click aici.

Un candidat poate completa un singur formular de înscriere, pentru o singură structură de specialitate a Camerei Deputaţilor. Nu este necesară crearea unui cont în platforma #eCDep.

Evaluarea candidaturilor şi interviurile vor avea loc între 11 şi 22 martie.

În perioada desfăşurării programului (08 aprilie – 07 iunie a.c.), viitorii interni vor lua parte la activităţile curente desfăşurate de către comisiile parlamentare şi departamentele Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi vor participa la o serie de cursuri, sesiuni tematice şi vizite, complementare activităţii desfăşurate în cadrul structurilor. Durata programului de lucru va fi de 4 ore/zi, 20 de ore/săptămână, iar activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei/brut/lună. Perioada de 2 luni este considerată vechime în muncă.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a programelor de internship la Camera Deputaţilor, Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare, calendarul programului, specializările disponibile şi condiţiile de eligibilitate pot fi consultate pe pagina de internet dedicată – click aici .

Pentru informaţii suplimentare şi Q&A, click aici sau e-mail la internship@cdep.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *