PSD-iștii din Primărie au pus panouri pe străzi și promit ASFALTAREA, dar EI nu au bani nici să astupe gropile! Situație DEZASTRUOASĂ pe buget și zero șanse pentru străzi asfaltate „pe bune”! Asta deoarece 50% din bani de taxe și impozite merg pe salariile din primărie!

Municipiul Bistrița are cel mai SLAB buget din ultimii 10 ani, datorită măsurilor PSD-iste de reducere a impozitului pe venit, dar și faptului că tot ce înseamnă cheltuială socială a fost transferată la primării. Se adaugă salariile majorate din administrația locală și astfel, Bistrița are cele mai MICI investiții din toate mandatele lui Crețu.

Vrăjeală de BUFTEA: PSD-iștii bagă pretexte și spun că nu pot asfalta strzile private! De aceea au pus panouri: ca să obțină străzile în acte și săasfalteze! În reaitate NU au bani nici de peticit!

Primăria municipiului Bistrița a început o campanie de informare a cetățenilor care locuiesc pe străzi private, de pământ, asupra faptului că administrația locală nu poate desfășura lucrări de investiții din bani publici, decât pe străzi care aparțin domeniului public. În acest sens, pe străzile private din Bistrița vor fi amplasate panouri informative.

La nivelul municipiului Bistrița există 99 de străzi private sau parțial private, pe care nu se pot executa lucrări de modernizare și asfaltare. Din acest motiv, Primăria Bistrița a demarat o campanie de informare a cetățenilor cu privire la procedurile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească astfel încât strada să fie trecută în domeniul public al municipiului pentru a putea fi asfaltată.

strazi ziar de bistrita

INVESTIȚII mici-mici-mici! Investițiile din bugetul local pe 2019 sunt infime, iar PSD-iștii o dau în populisme! Promit asfaltări de urgență, dar NU spun nimic de sursa de finanțare!

– 5.5 MILIOANE de lei pe reparații străzi, prin turnarea unui strat de asfalt de 4 cm.
– 1 MILION de lei pentru începere lucrări Aqualand.
– 850.000 de lei pentru consolidarea străzii Gorunului
– 900.000 de lei pentru modernizarea trecerii de cale ferată de pe str. Lucian Blaga.

Acestea sunt principalele investiții pe care le realizează Primăria Bistrița, din bugetul local… deoarece 50% din veniturile din taxe și impozite se duc pe salariile funcționarilor.

1.500 de euro/lună e media unui salariat din Primăria Bistrița!

Pe bugetul din 2019, salariile costă 72.821.000 de lei, adică peste 1.2 MILIOANE de euro/lună. La cei aproximativ 800 de angajați, rezultă o medie de 1.500 de euro BRUT/fiecare salariat. Salarii nesimțite au șefii de servicii, șefii de birou și directorii de direcții iar pe organigrama Primăriei Bistrița există 1 șef la 10 angajați!

Conform datelor prezentate de Primăria Bistrița, bugetul este format din sumele încasate din taxe și impozite – 155.000.000 de lei și din banii care intră de pe proiecte europene – 132.276.000 lei. TOTAL buget: 297.000.000 lei.

Suma totală a bugetului pe Programul de Investiții PUBLICE: 23.102.000 lei ( 5 MILIOANE de euro). Aici a fost singura zonă unde s-au putut disloca sume de bani. Salarile angajaților din Primărie și co-finanțarea pe fonduri europene au rămas de ne-atins!

Salariile din Primăria Bistrița apar la capitolul : cheltuieli de personal – 72.821.000 lei și reprezintă aproximativ 50% (46.7%) din sumele pe care le încasează Primăria Bistrița din taxe și impozite.

salarii primarie ziar de bistrita

Pe bugetul din 2019, salariile costă 72.821.000 de lei, adică peste 1.2 MILIOANE de euro/lună, iar totalul investițiilor ce se realizează exclusiv din buget însumează doar 5 MILIOANE de euro!

Cum s-au EVAPORAT banii de investiții! Bistrița a pierdut 50 de MILIOANE de lei, datorită măsurilor populiste!

– măsurile PSD, prin care impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10% a afectat cu 32 de milioane de lei bugetul local. Banii bistrițenilor au dispărut.
– cheltuielie sociale au scăzut bugetul cu 16.6 MILIOANE de lei. Cheltuiala a fost pusă în cârca municipiului Bistrița.

50 de MILIOANE de lei este suma care a dispărut de pe investiții, mulțumită Guvernului Dragnea- Dăncilă.

Principalele investiții pe 2019 se axează pe lucrări de reparații ale unor străzi, dotarea pârtiei de schi și lucrări la Aqualand (proiectul fără finanțare).

– programul de reparații străzi – 5 MILIOANE de lei.
– investiții pârtia de schi – 2.6 MILIOANE de lei, astfel: 600.000 de lei schi LIFT, 2 MILIOANE pe tunuri de zăpadă, pompe, generator.
– începere lucrării Aquapark – 1 MILION de lei.

Fără bani de investiții, administraia  PSD coordonată de Crețu – Niculae se HAZARDEAZĂ și promit investiții în asfaltarea unor străzi din municipiu din zonele noi de locuințe dar și străzi din municipiu. În realitate, bugetul e pe avarie și tocmai din acest motiv, proiectele PSD-iste sunt doar jocuri de imagine prin care speră să mascheze risipa de bni publici din ultimii 12 ani…

Citiți și:

 

Bine de știu înainte să lăudați PSD-ul pentru nimic! Străzile asfaltate au garanție 2 ani, s-au turnat doar 4 centimetri de asfalt, fără intervenții la fundația drumului! Lungime totală infimă: doar 17 kilometri! 1.3 MILIOANE de euro RISIPIȚI!

error: Content is protected !!