Autoritatea Electorală Permanentă, sesizată după ce la o secție de votare din județ au fost introduse în urne buletine de vot fără ștampilă de control

Autoritatea Electorală Permanentă a fost sesizată duminică, în ziua procesului electoral pentru alegerile europarlamentare și cele locale, cu privire la faptul că la o secție de votare din județul Bistrița-Năsăud au fost introduse în urne buletine de vot care nu aveau ștampila de control.

Situația a fost sesizată și Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud.

”De la circumscripție de la Sângeorz-Băi am fost sesizați cu privire la faptul că un număr de buletine de vot, nu se cunoaște numărul acestora, nu au avut ștampila de control pe ele și au fost introduse în urne până să își dea seama membrii secției de votare. A fost sesizat AEP-ul (n.r. – Autoritatea Electorală Permanentă) pentru a lua măsuri cu privire la membrii secției de votare”, a declarat președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud, judecătorul Mugurel-Arin Boțu.

Întrebat ce se întâmplă cu buletinele de vot care nu au ștampila de control, acesta a precizat că ele vor fi declarate nule la finalul procesului electoral.

Situația a fost înregistrată la Secția de votare nr. 84 din Cormaia.

”Nu cunoaștem la acest moment cum și-au dat seama membrii secției de votare că au introdus buletine fără ștampilă de control”, a adăugat sursa citată.

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a mai precizat că o altă sesizare a fost înregistrată la Dumitrița.

”De la Dumitrița, Secția 132, ne-au anunțat că i-au anunțat verbal mai mulți cetățeni că anumiți oameni aduc cu autoturisme cetățeni la vot. Ne-au spus că au sesizat Poliția. Nu știm până în acest moment dacă s-a confirmat sau nu această sesizare”, a mai adăugat judecătorul Mugurel-Arin Boțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!