Autospecială nouă, în dotarea Jandarmeriei Bistrița-Năsăud

O autospecială nouă a intrat în dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, informează instituția într-un comunicat de presă.

În cazul intervenției în sprijinul populației este nevoie, pe lângă pregătirea teoretică și fizică a jandarmilor, și de tehnica potrivită în funcție de zona în care are loc intervenția. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, Jandarmeria Română a fost dotată cu 51 de autospeciale prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, valoarea totală a achiziției ridicându-se la 12,88 de milioane de lei. Jandarmeria Bistrița-Năsăud a primit în dotare una dintre cele 51 de autospeciale Ssangyong Musso Grand Style, care consolidează capacitățile de intervenție ale Jandarmeriei în situații de urgență în zonele afectate de dezastre/pericole, în scopul evaluării efectelor acestora, a transmiterii mesajelor de informare, precum și pentru captarea imaginilor din aceste zone. Toate acestea pentru a se putea interveni la timp la nevoie, scopul fiind siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Față de dotările standard pe care le au autospeciale aparținând Jandarmeriei, Ssangyong Musso Grand Style vine la pachet cu o serie de echipări suplimentare precum: sistem de remorcare față (troliu), sistem de avertizare optică și acustică, echipament de comunicare acustică/ avertizare la distanţă, panou afişaj cu leduri pentru mesaje variabile, echipament de observare bazat pe principiul imagisticii termice.

În luna ianuarie, Jandarmeria Bistrița-Năsăud a mai primit o autospecială pentru acces în zone greu accesibile, respectiv un Jeep Wrangler care este folosit de către jandarmii montani pentru intervențiile în zonele greu accesibile ale județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *