În acest an, Balul ROMILOR se ține la Hotel Diana! Neia Lăcătuș preia comanda și promite un chef de zile mari, după ce PSD-iștii au comis-o anul trecut, când țiganii au răbdat foame la cheful de la Restaurant Mya… Asta în timp ce Crețu și compania „băgau friptane!”

De Sfântă Marie are loc tradiționalul Bal al Romilor. Ca de fiecare dată, concertele publice au loc pe Pietonalul Rebreanu, iar Primăria Bistrița plătește 40.000 de lei pentru Festivalul tradițiilor țigănești 2017 și evenimentul a fost prins pe agenda Centrului Cultural Municipal.

Petrecerea are loc la Hotel Diana și este organizată de Neia Lăcătuș!

Primăria Bistrița organizează spectacolele încă din primul mandat a lui Ovidiu Crețu, unde se implică și Matei Lăcătuș reprezentantul Asociației Romilor Ardeleni, unul din liderii comunității din municipiu (aripa Ovidiu Crețu). Asta în timp ce finul său, Neia Lăcătuș (consilier județean al PNL ) se consideră reprezentant al țiganilor din județ și în mai multe rânduri a organizat cheful de seară!

Marele Bal al Romilor a avut mai multe locații, de-a lungul anilor. Resturantul Liliacul așa-zis Bombardir, restaurant Pescăruș și Cantina Zonală au găzduit cheful de seară. Anul trecut, cheful a fost organizat de Primăria Bistrița și a avut loc la Restaurant Mya, dar s-a lăsat cu scandal, deoarece țiganii NU au mai primit mâncare, cum li s-ar fi promis în campania electorală. Despre scandalul de anul trecut, Matei Lăcătuș zicea că Balul Romilor a fost organizat de Primăria Bistrița și numele Asociației a apărut pe afiș, însă numai ca și colaborator cu rolul de a informa țiganii despre eveniment.

 

romano-800x400

tigani

 

 

 

 

 

 

Primarul Crețu „din Vermeș” și George Avram au vorbit țigănește la spectacolul din 2016! Neia Lăcătuș NU a fost chemat pe scenă! 

 

Matei Lăcătuș este în relații apropiate cu PSD-ul și unul din militanții activi în preajma campaniilor electorale. Tocmai din aceste motive, la Balul din 2016, Neia a fost ținut pe margine și pe scenă au urcat doar PSD-iștii care s-au adresat în țigănește, în semn de respect față de comunitatea minoritară! George Avram și Ovidiu Crețu au fost aplaudați pentru discursul de pe scenă!

 

2-balul-romilor-16-300x300Marea țiganiadă: Cum au fost evacuați țiganii de la Balul Romilor! Scandal pe meniul de 30 de lei care trebuia să fie GRATIS, să-l plătească Primăria, zic ei!

 

 

 

Finul și cu nănașul: Partida Romilor vs. Asociația Romilor Social Democrați!

Neia Lăcătuș este consilier județean al PNL, statut care-l avantajează în fața rivalului Matei Lăcătuș. La ședințele ordinare ale Consiliului Județean, Neia Lăcătuș apără interesele romilor și deși este ironizat de colegii din PNL, Radu Moldovan îi susține anumite doleanțe. În acest sens, Consiliul Județean va plăti 2.000 de lei, contravaloarea „mesei de protocol” la care vor participa oficialitățile.

 

ll

neia0

 

 

 

 

 

 

 

La cheful de la Hotel Diana va cânta Alex de la Cluj și intrarea se va face contra-cost!

 

Neia e cu Radu Moldovan, Matei Lăcătuș e cu Crețu! Promisiuni de finanțare a Balului Romilor din bugetul Consiliului Județean! La DUBLU, ca să fie bine pentru toată lumea: și pentru țiganii din județ și pentru cei din oraș! 

 

Pe viitor, Neia are promisiuni de finanțare a Balului Romilor din bugetul Consiliului Județean și a luat în calcul varianta unui Bal Țigănesc Județean, care s-ar desfășura în diferite comune, concomitent cu un Bal al țiganilor din municipiu! Din postura de consilier județean, Neia Lăcătuș încearcă o colaborare cu Radu Moldovan, în timp ce nașul, Matei Lăcătuș continuă buna-colaborare cu Primăria Bistrița.

 

 

neia 1

neia 2

 

 

 

 

 

 

” Am promisiuni de la Radu Moldovan că vom prinde un Festival al Tradițiilor Țigănești  pe bugetul Centrului Județean pentru Cultură. Am relații cu primarii și aș dori să organizăm un Bal al Romilor în comunele județului: anul  viitor să facem în Teaca, la anul să facem în alte comune și tot așa! ” a completat Neia Lăcătuș!

Citiți și: 

p12-800x400

VIDEO: La Balul Țiganilor, Crețu și compania P.S.D au mâncat în văzul tuturor! Vezi imagini cu cheful de scandal unde țiganilor NU li s-a servit mâncare, chiar dacă aveau bani la ei!

 

error: Content is protected !!