Radu Moldovan sare în apărarea BUGETARILOR: „NU putem cere să performeze cu o salarizare mizeră… este mult loc de mai bine… deocamdată atât ne permitem!” BAROMETRU de RISC de la Vasile Bar, șeful Camerei de Comerț: ” ajungem în situaţia Greciei de acum circa 5-6 ani. NU putem susține!”

Prin adoptarea legii 153/2017, salariile bugetarilor care lucrează în administrație au crescut semnificativ, fapt care a produs reacții ostile în mediul de afaceri. Vasile Bar, președintele Camerei de Comerț a avut o întâlnire cu prefectul în care a criticat măsurile de salarizare din sectorul bugetar, care, în opinia sa, pun în pericol economia.

Radu Moldovan ar vrea mai mult pentru salariații de la Stat: ” deocamdată atât ne permitem!”

„Am o singură problemă pe care o să o combat de fiecare dată când oameni gen conducătorul unui ONG (Vasile Bar), reprezentant al al oamenilor de afaceri, dezinformează! NU o să ezit cu toate riscurile electorale sau de imagine ale președintelui să NU corectez aceste lucruri, atunci când se dezinformează.” a spus președintele Consiliului Județean.

 

„Îngrijorarea mediului de afaceri legată de salarizarea din instituțiile publice este falsă. NU putem cere oamenilor din instituțiile publice să performeze… să scrie proiecte, să îmbunătățească infrastructura, să elibereze documentație de calitate care le vin tot lor în sprijin, cu o salarizare mizeră. În momentul de față, salarizarea a ajuns la un nivel civilizat. Vorba domnului consilier Florean: este încî mut loc de mai bine… deocamdată atât ne permitem!” – a completat președintele Consiliului Județean.

 

Acum câteva zile, Vasile Bar a criticat măsurile lui Dragnea! De-asta s-a inflamat șeful P.S.D pe județ!

 

vasile bar

„Practic, creşteri alarmante a cheltuielilor în sector public ne pot duce, în scurt timp, să ajungem în situaţia Greciei de acum circa 5-6 ani. Riscurile sunt enorme. Nu putem susţine. Mediul de afaceri nu poate susţine cheltuielile care sunt astăzi, creşterile alarmante a cheltuielilor salariale din sectorul public. Putem schimba guvernele în fiecare zi. Practic, Guvernul Grindeanu a fost schimbat pentru că nu a promovat această lege. Şi Guvernul Tudose îl putem schimba mâine. Dacă domnul Dragnea vrea să devină un al doilea Ceauşescu, poate deveni, e foarte uşor, dar nu ştiu dacă rezolvăm această problemă. Problema în România astăzi este foarte gravă. Ne aflăm în situaţia în care agenţii economici trebuie să plătească taxe duble pentru a putea susţine aceste creşteri. Numai prin creşterea impozitelor se mai poate susţine această creştere alarmantă sau prin reducerea numărului funcţionarilor publici, care astăzi a ajuns la aproape un milion şi jumătate faţă de 500.000 câţi erau în 2004 când şi-a terminat mandatul Adrian Năstase. Mai punem parlamentarii, ajungem la 2 milioane. Ţara noastră are aproximativ 19 milioane şi jumătate, pe noi ne interesează doar cele două milioane?” a declarat Vasile Bar.

Citiți și: 


c2

Unde-i lege NU-i tocmeală! Radu Moldovan are 13.050 de lei pe lună și vicepreședinții: 11.600 de lei. S-au negociat doar salariile “de sub ei!” Vezi cât se câștigă la Stat, la Consiliul Județean!

error: Content is protected !!