Bănuit de comiterea mai multor furturi, un bărbat din Bistrița a fost arestat preventiv

FOTO: arhivă

Un bistrițean bănuit de comiterea mai multor furturi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”La data de 4 octombrie, în urma probatoriului administrat în cinci cazuri de furt calificat și un caz de furt, comise pe raza municipiului Bistrița, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, de 30 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptelor. În fapt, în perioada 2-3 octombrie, acesta ar fi sustras, din scara unui bloc din Bistrița, o bicicletă în valoare de 5.000 de lei. Bicicleta a fost găsită și recuperată de polițiști, la scurt timp după comiterea faptei. Totodată, din investigațiile efectuate de polițiști, a mai reieșit faptul că, la data de 19 februarie, bărbatul ar fi pătruns în incinta unor scări de bloc, din municipiu, de unde ar fi sustras două biciclete, una dintre acestea fiind abandonată și recuperată, precum și încălțăminte sport. Prejudiciul a fost estimat de persoanele păgubite la aproximativ 3.300 de lei. De asemenea, în lunile iulie și septembrie 2018, acesta ar mai fi sustras, din 2 autoturisme, parcate pe raza municipiului Bistrița, unelte, scule electrice, obiecte de îmbrăcăminte și documente, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 5.300 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

La data de 5 octombrie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. În cazul său a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciilor.