Bărbat care transporta ilegal 600 de litri de alcool, reținut de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice

Un bărbat de 52 de ani din Bistrița, care transporta aproape 600 de litri de alcool fără a deține documente legale de proveniență și transport, a fost reținut de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Bărbatul este cercetat pentru infracțiuni la regimul produselor accizabile.

”În fapt, la data de 28 iunie, în jurul orei 04.00, bărbatul a fost oprit pe Drumul Național 15A, în localitatea Sărățel, de polițiștii Serviciului Rutier care efectuau activități de monitorizare și control trafic. În urma controlului autovehiculului, în portbagaj și pe bancheta din spate, polițiștii au descoperit 48 de baxuri, respectiv 576 de litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool. Fiindu-i solicitate, conducătorul auto nu a putut prezenta documentele legale de proveniență și transport. Acesta a fost sancționat contravențional de polițiștii rutieri, pentru efectuarea unei manevre neregulamentare de depășire a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Bărbatul în cauză a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, cazul fiind preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru verificări de specialitate. În urma audierilor, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Întreaga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat. Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!