Bărbat căutat de autoritățile din Italia, prins după ce a provocat un scandal în Bistrița

Un bărbat căutat de autoritățile din Italia a fost depistat în municipiul Bistrița, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit jandarmilor, bărbatul în cauză a fost implicat într-un scandal izbucnit într-o clinică din Bistrița.

”Un bărbat de 45 de ani din Livezile, care se afla într-o clinică din municipiul Bistrița, a provocat un scandal. Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au intervenit pentru aplanarea acestuia, iar în urma efectuării verificărilor în aplicația e-DAC s-a constatat că persoana în cauză era căutată în vederea participării la o procedură judiciară în Italia (art. 34, Regulamentul UE 2018/1862). Bărbatul a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru amenințare și adresarea de injurii”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Sistemul digital e-DAC de verificare a documentelor de identitate a fost implementat începând cu data de 31 martie 2024 și permite lucrătorilor din toate structurile operative de pază și ordine publică să efectueze verificări rapide, sigure și eficiente în activitățile lor operative, cu respectarea strictă a tuturor prevederilor europene în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, în contextul aderării României la spațiul Schengen, contribuind la scurtarea timpului de verificare și sporind eficiența operațiunilor desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Jandarmii din Bistrița-Năsăud au mai prins miercuri și doi minori, ambii de 16 ani, din Bistrița, care au ales mai multe energizante și o pereche de căști fără fir de pe rafturile unui hipermarket din municipiu și au încercat să iasă cu acestea din magazin fără a mai trece pe la casa de marcat, pentru a le achita. Totodată, un alt minor, de 17 ani, din Șieu, a fost prins în timp ce fura produse alimentare. În ambele cazuri, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acestea fiind predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!