Bărbat din Bistrița-Năsăud, care transporta ilegal 20 de porci, amendat de polițiștii din județul Sălaj; animalele au fost confiscate

Un bărbat din județul Bistrița-Năsăud a fost depistat de polițiștii din județul Sălaj în timp ce transporta ilegal 20 de porci, fără a deține documente de provenienţă și aviz sanitar-veterinar în acest sens. Animalele au fost confiscate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj.

”La data de 15 noiembrie, ora 22:00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au oprit în trafic, în localitatea Domnin, comuna Someş Odorhei, o autoutilitară condusă de un bărbat, din judeţul Bistriţa-Năsăud. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că în autoutilitară erau transportate 20 de suine (porci), fără documente de provenienţă şi aviz sanitar-veterinar. De asemenea, animalele nu erau identificate prin crotalii auriculare, iar, în total, cântăreau 2.400 de kg, având o valoare de 28.000 de lei”, se arată într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar animalele au fost confiscate de către reprezentanţii DSVSA Sălaj, în vederea eutanasierii.

error: Content is protected !!