Bărbat din Bistrița, urmărit de autoritățile din Irlanda pentru fraudă și fals în declarații

Un bărbat de 37 de ani din Bistrița este cercetat de autoritățile din Irlanda pentru comiterea infracțiunilor de fraudă și fals în declarații. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, bărbatul fiind depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

La data de 21 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au depistat un bărbat de 37 de ani din Bistrița care era urmărit internațional. Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Irlanda au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de fraudă și fals în declarații, pe teritoriul Irlandei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La aceeași dată, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore. În aceeași zi, acesta a fost prezentat Curții de Apel Cluj care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autorităților din Irlanda.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *