Bărbat din Crainimăt care a încălcat un ordin de protecție emis de polițiști, reținut pentru 24 de ore

Un bărbat de 44 de ani din Crainimăt a fost reținut pentru 24 de ore și ar putea ajunge după gratii. Acesta este bănuit că și-ar fi agresat în repetate rânduri soția, încălcând chiar și un ordin de protecție emis de polițiști în acest caz, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 15 februarie, în jurul orei 08:00, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că bărbatul de 44 de ani din Crainimăt ar fi încălcat măsura impusă prin ordinul de protecție provizoriu emis în data de 14 februarie și și-ar fi agresat fizic soția. Femeia a refuzat prezența unui echipaj al ambulanței la locul evenimentului, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Cu privire la cele constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de violență în familie și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsuri. În urma probatoriului administrat de către polițiști a fost dispusă reţinerea bărbatului de 44 de ani din Crainimăt pe o durată de 24 ore”, se arată în buletinul de presă al Poliției.

Bărbatul se află momentan în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean în vederea luării faţă de acestea a unei măsuri preventive.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean continuă cercetările în acest caz, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Oamenii legii reamintesc că violența în familie este pedepsită, conform Codului Penal, mult mai aspru. Astfel, pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, vătămare corporală, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte săvârșite asupra unui membru de familie, limita maximă prevăzută pentru aceste pedepse se majorează cu o pătrime.

Anul trecut, în Bistrița-Năsăud au fost constatate peste 2.500 de cazuri de violență în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *