Bărbat din județul Neamț, reținut de polițiștii din Bistrița-Năsăud

Un bărbat de 52 de ani din județul Neamț, cercetat pentru fals informatic, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

”În fapt, bărbatul, angajat al unei societăți cu sediul în județul Neamț, ar fi emis, în fals, de pe contul său de utilizator SUMAL 2.0, un aviz de însoțire a materialului lemnos. Avizul a fost emis pentru transportul cantității de 5,141 mc cherestea rășinoase, din localitatea Jibou, județul Sălaj, în localitatea Borca, județul Neamț, cu o autoutilitară. Ulterior, acesta ar fi preluat avizul de însoțire pe contul său de transportator profesionist și s-ar fi deplasat cu autoutilitara spre județul Neamț. Acesta a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17,  în localitatea Livezile, iar polițiștii au constatat că în compartimentul destinat încărcării nu există material lemnos, avizul fiind emis pentru un transport fictiv, în vederea creșterii stocului depozitului societății destinatare, corelat cu scăderea stocului societății emitente”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data 17 august, în urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 52 de ani. În prezent, acesta se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!